Rakouská kuchyně

Rakouská kuchyně je velmi podobná ty naši, ale často je spojena spíše s Vídní. V Rakouské kuchyni jsou spíše těžší jídla jako například Wiener Schnitzel (vídeňský řízek), Apfelstrudel (jablečný štrůdl) nebo tyrolské knedlíky.

 

Recepty

Jablečný závin
Sacher se šlehačkou
Brettljause
Meruňkové Palačinky
Vídeňský řízek s petrželovým bramborem
Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou a rösti
Käsnocken se zeleným salátem
Po mlynářsku s petrželkou brambory a salátem
Meruňkové knedlíky s máslem strouhanky
Palačinka se švestkovým kompotem
 

Jablečný závin

 

6 porcí příprava asi 30 minut

 
Jablečný závin 
 
1 kg jablek (červenohnědý nebo Gravenstein)
100 g krystalového cukru
Šťáva a kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
50 g rozinek
Rum 5cl
40 g másla
30 g strouhanky
120 g listové těsto
Máslo na potření
 
Nejprve oloupeme jablka, odstraníme semínka a nakrájíme na 3 mm tenké plátky. Krystalový cukr, citronovou šťávu a kůru, skořici, rum a rozinky přidáme k jablkám, promícháme a necháme uležet 15 minut, dokud se usadil džus, je to již není potřeba.
U másla drobky, rozpustit máslo, přidejte strouhanky a lehce hnědou pečeně na mírném plameni, což z pánve a nechte vychladnout.
Závin těsto na kuchyňské utěrky zaseklo (čtyři závin těsto visí mírně překrývají, a potřené máslem).
Šíření strouhanka směs na horní a jablka také, Teigränder strany stávky and roll.
Umístěte na máslem pečící fólie, štětcem opět s máslem a pečeme při 180 stupních v předehřáté troubě asi 35 minut ve spodní dráze, nechte mírně vychladnout a posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
 
 
 
 

Sacherův dort

 

Ingredience pro dort 1 (16 ks) Příprava asi 70 minut

 
Dort:
 
200 g hořké čokolády (nasekané)
7 vajec
200 g měkké máslo
60 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
200 g krystalového cukru
180 g hladké mouky
 
Ozdoba:
 
200 g meruňkový džem (jemný prosáté)
 
200 g tmavé polevy - jemně nasekané
160 g krystalového cukru
80 ml vody
 
200 ml smetany ke šlehání, rozklepnuté / na ozdobu
Sůl, krystalový cukr, máslo, mouka,
 
Předehřejeme troubu na 160 stupňů. Springform pánvi (Ø 24 cm) pruh s máslem a posypte moukou.
Rozpusťte čokoládu nad párou (horké rty). Oddělte vejce do žloutků a jasné.
Máslo s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli, dokud dobře krémové. Míchejte v čokoládě. Mass dobře promícháme krémová, vmícháme postupně žloutky.
Beat bílky s krystalového cukru na krémovou sněhu. Jedna třetina sněhu směsi s čokoládovou hmotou. Sníh zbývající mouku a rozkládací jemně. Nalít směs do formy, vysoké namáhání okraje a ve zkumavce (střední police / roštu) a péct asi 50 minut.
Vyjměte dort z tuby, posypeme krystalového cukru, přikryjeme pečícím papírem, otoč se a nechte vychladnout ve formě.
Otevřete a odstraňte springform pánvi. Dort jednou proplout vodorovně. Jam do hladka. Spodní vrstva se asi 3 lžíce džemu, posypeme dát druhý koláč kůry na to. Dort se zbývajícím džemem využít všude kolem.
Pro glazurou, vařit cukr s vodou při vysoké teplotě asi 5 minut, odstraňte z ohně a nechte vychladnout.
Mezitím, break čokoládu na malé kousky a za stálého míchání do ještě teplé cukrové vody postupně tak, že se vytvoří hustá poleva. Nechá se vychladnout před nanesením glazury (horké rty).
Nalijte pohasly dort a rovnoměrně s paletou. Dort pohodě zpevnit glazura o 3 hodiny. Krájení a podáváme se šlehačkou, lehce porazil.
 
 
 
 

Brettljause

 

4 porce Příprava asi 15 minut

 
200 g slaniny, jemně nasekané
Pivní sýr 300g
1/2 kg korutanský sedlák chléb
100 g okurky
50 g cibule perla
200 g uzené, jemně nasekané
30 g křen, oloupané a jemně nastrouhaný
4 Stamperl kořalka
 
Vyjmout chléb na plátky a dekorativní prokázat slaninu, pivní sýr nakrájíme na plátky.
Dne 4. dřevěné desce umístěte šunkové sendviče. Přeložte Uzené maso nadrobno nakrájenou a šíří na dřevěné desky, posypeme křenu. Pivní sýr viset vedle ní.
Zdobíme okurkou další perlou cibuli a podáváme s ovocem brandy.
 
 

Palačinky s meruňkovou marmeládou a šlehačkou

 

6 porcí (2 ks), Příprava asi 30 minut

 
Těsto:
 
400 ml mléka
200 g hladké mouky
1 lžička krystalového cukru
1 špetka soli
4 vejce
5 lžíce oleje (na pečení)
 
Bohatství:
 
200 g meruňkový džem
Moučkový cukr, případně rum
 
200 g šlehačka biti,
Máta
 
1) mléko s moukou, cukr, sůl, rozšleháme, postupně vmícháme vejce. Pokud k tomu dojde boule, nalijte těsto přes síto. Nechte těsto odpočinout asi 15 minut.
2) Předehřejte troubu na 50 stupňů. Rozehřejte nepřilnavou pánev (Ø 24 cm) a (používat přírodní kartáče na vlasy!) S řídkým olejem pruh. Nalijte dost těsto na tenké vrstvě na dno pánve. Nech si to trochu šikmo pánev, pak zase tak, že těsto je jednotné. Když je horní suché a spodní vzala barvu, otočte placka. Také péct zbývající těsto z více palačinky, ležel hotové palačinky na sebe a udržujte v předehřáté troubě teplé.
3) Tepelné jam a případně vylepšit s malým rumem. Palačinky s marmeládou štětcem, roll, zajistíme na zahřáté talíře a podávejte posypané moučkovým cukrem. Zdobíme šlehačkou a mátou
 
 

Vídeňský řízek s petrželovým bramborem

4 porce Příprava asi 25 minut

 
4 telecí nebo vepřový řízek (à 160 g)
150 g mouky Grippy
2 malé vejce (biti)
Jemné strouhanka (asi 300 g)
 
Ozdoba:
 
1 citron
Sůl, olej
80 g brusinek
Míchaný listový salát (čekanka, frisee, zelený salát)
 

Petrželový brambor:

 

4 porce Příprava asi 20 minut

 
500 g mastných brambor
1 lžíce másla
1 polévková lžíce čerstvé petrželky
Sůl
 
Marináda:
 
40 ml bílého vinného octa
70 ml slunečnicového oleje
Sůl a pepř
 
1) al dente Pro petržel brambory, brambory v osolené vodě, vypusťte vodu a nechte odpařit brambory. Brambory oloupeme a nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny.
2) pěny máslo. Brambor a petržel, promíchejte a přidejte sůl.
3) řízek mezi plastové fólie jemně pohladit. Solené maso v mouce, vejci a zbit projít kontaktu v trojobalu.
4) Přibl. 2 prst vysoká tepelná olej, to řízek po obou stranách dozlatova. Pan vždycky trochu chvění, takže tuk a vláknina zůstává v pohybu.
5) mít čipy od tuku a kanalizace a na několika vrstev papírové ručníky. Vyjmout citron na plátky. Čipy na talíře, ozdobíme měsíčky citronu a podáváme s bramborami a petrželkou brusinkovou omáčkou.
6) salátového mixu, ocet, sůl a pepř, zalijeme olejem za stálého míchání. Mix salát s marinádou a podáváme.
 
 

Vařené hovězí maso s klasickýma přílohama

 

4 porce, doba přípravy 3 - 4 hodiny

 
1 1/4 kg vařené hovězí
1/2 pórek
150 g kořenové soustavy - sestávající z mrkve,
žlutý tuřín a celer
2 malé cibule (asi 150 g)
2 lžíce nasekané pažitky
Sůl, pepř,
Libeček
 
1) Přibl. Vaří se 3 litry vody. Umyjte maso a teplé a vložte do vroucí vody. 5 pepře přiznat. Snižte teplotu a vařte maso na mírném ohni mírně zvlněná. Odstraňte pěnu anodické opět s Siebschöpfer. Vařené hovězí maso by mělo být vždy pokryta kapalinou.
2) Mezitím očistěte a omyjte pórek. Kořeny čisté a kůry. Slupce cibule na plátky silné asi 1 cm. Velmi málo oleje v teplo pánvi cibuli na řezných ploch silného, ​​téměř černé hnědé lehce.
3) přidejte do polévky asi po 1 hodině vaření kořeny, pórek, cibule a trochu libečku. Když je maso měkké (aby vzorek s kuchyňskou vidličkou, by vidlice snadno vyjít z kýty), zvýšení zeleniny a masa z polévky a nakrájíme na prst silné plátky.
4. sezóna) polévka a nalijte přes cedník. Podáváme Podáváme maso a zeleninu s trochou polévky a dochutíme solí (nejlépe čerstvě mletý mořská sůl) a pokropil pažitku.
 
Pečené brambory
 
Vařit 600 g mastných brambor. Brambory mohou jen odpařit, oloupeme a nastrouháme nahrubo a přidejte sůl. Peel 100 g cibule, najemno nakrájíme na kostičky, brambory, s častým otáčením do křupava, přidáme cibuli, osmahneme krátce a dochutíme solí a některé celý kmín.
 
Křen
 
300 g oloupaných koláč jablka, nakrájíme na čtvrtiny a odstraňte semínka. Rošt jablka jemně smíchejte s 2-3 lžíce citrónové šťávy ihned. 20 g čerstvě popraskané křenu, 20 g moučkového cukru,
1 lžíce oleje a špetku soli a za stálého míchání. Ihned podávejte.
 

Käsnocken se zeleným salátem

 

4 porce Příprava asi 40 minut

 
500 g hrubé mouky
5 vajec
125 ml mléka
Sůl, muškátový oříšek, jemně nastrouhaný
 
Ozdoba:
 
2 cibule
Mouka, paprika
 
Také:
300 g horský sýr (strouhaný)
2 cibule
2 lžíce másla
1 svazek pažitky
Sůl, pepř, olej
 
1) Pro ozdobu, oloupeme cibuli, polovinu, nakrájíme na tenké kroužky.
Prach s moukou a paprikou na 2 prsty, vysoké ceny ropy péct světle hnědá.
Vyjměte a nechá odkapat na papírové ručníky.
2) Smíchejte mouku, vejce, mléko, sůl a muškátový oříšek zamíchejte pevné těsto (kuchyňský robot / hnětací). Stiskněte těsto přes Nockerlhobel do vroucí osolené vody a vaříme asi 11/2 minutách;
Míchá často tak, že bez tvarování. Vytáhněte se Siebschöpfer noky a kanalizace dobře.
3 cut) pažitku nadrobno.
4. teplo) 2 lžíce ghí v pánvi, řez cibuli na tenké kroužky a osmažíme dozlatova na másle na velmi mírném plameni, noky, přidejte horský sýr. Pomalu nadále smažit, dokud se sýr nerozpustí pěkně.
5) nalijte vařící vodu přes 1 tvůrce kamer, los stručně, posypeme smaženou cibulkou a podáváme posypané pažitkou a pepř.
 
Zelený salát
 

4 porce Příprava asi 10 minut

 
1 ks zelený salát
 
Marináda:
 

40 ml bílého vinného octa

70 ml slunečnicového oleje

Sůl a pepř

 
Ocet osolíme a opepříme, zalijeme olejem za stálého míchání. Mix salátu s marinádou podáváme.

 

Pstruh po mlynářsku

 

4 porce Příprava asi 20 minut

 
2 kusy čerstvého pstruha
3 lžíce oleje
1 plátek citronu
Mouka
 
 
Ozdoba:
1 malý. Citrón
70g opékané vločkách mandle (v troubě zlatých stupňů hnědé bei180)
80 g másla
1 lžíce petrželky
Sůl, mouka
 
1) pstruh uvnitř a ven se solí a posypeme citrónovou šťávou a srst s moukou. Zahřejeme olej, pstruh smažit na mírném ohni po obou stranách (celkem asi 1 minuta), často nalít vaření tuku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 10 minut smažit.
3) V pěnu Bratrückstand máslo (světle hnědé přiznat), pražené mandle.
Podáváme 4) pstruh s petrželkou brambory a zeleným salátem.
 

Petrželový brambor

 

4 porce Příprava asi 20 minut

 

500 g mastných brambor
1 lžíce másla
1 lžíce petrželky, nasekané čerstvé
Sůl
 
1) brambory v osolené vroucí vodě, dokud al dente, vypusťte vodu a nechte odpařit brambory. Brambory oloupeme a nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny.
2) pěny máslo. Brambory a petržel, smíchejte a přidejte sůl.
 

Zelený salát

 

4 porce Příprava asi 10 minut

 
1 ks zelený salát
 
Marináda:
 
40 ml bílého vinného octa
70 ml slunečnicového oleje
Sůl a pepř
 
Ocet osolíme a opepříme, zalijeme olejem za stálého míchání. Mix salát s marinádou a podáváme.
 
 
 
 

Marillenknödel

 

4 porce Příprava asi 30 minut

 
8 meruňky
8 kostky cukru
 
Topfenteig:
 
140 g másla, měkčené
130 g mouky,
140 g mouky
2 vejce oddělené,
500g opravit 10%
Špetka soli
1 nastrouhaná citronová kůra
 
Máslo drobky:
 
150 g másla
180 g strouhanky
1 lžíce krystalového cukru, 1 špetka skořice
Sůl, mouka, moučkový cukr
 
1) Pro Topfenteig hýbat, hýbat pěnivý máslo, žloutky, přimíchejte citronovou kůru a postupně krupice, vaječný bílek a sůl. Střídavě mouka a ricottou a míchejte, dokud hladké těsto.
 
2) těsto do role, nakrájíme na 8 plátků a stiskněte bytu. Meruňka, každý s kusem kostky cukru výplně, zábal a tvar do knedlíky s těsta, stisknutím tlačítka se odstranil vzduch.
Vařte 3) Spousta slané vody, vložte knedlíky a 10 minut na nízké
Teplo vařit.
4) Mezitím rozpusťte máslo, drobky, cukr a skořici a přidat dozlatova pečené na mírném ohni za stálého míchání.
5) Zvedněte knedlíky z vody, vypouštění, role ve strouhance a posypeme moučkovým cukrem.
 

Palačinka

 

4 porce Příprava asi 30 minut

 
4 vejce
500 ml mléka
250 g hladké mouky
1 balíček vanilkového cukru
1 šálek každý z citronu a pomeranče
(Neléčená)
80 g krystalového cukru
40 g másla
4 lžíce rumu
Sůl, moučkový cukr
 
1) Předehřejte troubu na 180 stupňů. Oddělte vejce do žloutků a jasné. Mléko s moukou, vanilkovým cukrem, strouhanou citronovou a pomerančovou kůrou a 1 malou špetku soli do hladka.
2) Beat vaječné bílky s polovinou cukru do krémové sněhové krystaly. Opatrně zvedněte sníh spolu s žloutků do mléka směsi.
3) v pánvi (žáruvzdorným rukojetí! Ø 24 cm) Tepelná přečištěné máslo. Nalijte těsto, rovnoměrně, péct na mírném ohni po dobu asi 30 sekund. Schmarren dát do trouby (střední police / roštu) a pečeme 8-10 minut.
Vezměte 4) dršťky z trubky a použít.
Schmarren sběr od sebe a klouzat k okraji hrdla. Na volném povrchu pánve na smažení, posypeme zbývající cukr a karamelizovat. Deglaze s rumem, Schmarrenstücke mix s karamelem.
5) Schmarren posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme. Podáváme s povidly nebo dušených švestek.
 
Použijte švestky nebo zakoupili pekáč
 
Základní 60 dkg zralé švestky a nakrájíme na čtvrtiny. S granulovaného cukru 15 Dag
Vařte šťávu z poloviny citronu a 1 tyčinku skořice a vztahuje asi 10 minut
fry (méně zralé plody mají vařit o něco déle). Vyjměte skořici. Nechte vychladnout švestky. Můžete sezóny s rumem a chlad.